Mag ik je iets vragen? Hoe voel je je op dit moment? Heb je je planning voor vandaag al gerealiseerd of moet je jezelf continu pushen om je doelen te bereiken? Het voelt natuurlijk altijd fijner wanneer je in een flow zit en je werkzaamheden soepel verlopen.

Motivatie maakt het ondenkbare mogelijk

Motivatie geeft je een geweldige energie-boost! Het is een innerlijke drive die je aanzet tot actie en ertoe leidt dat je je vrolijk en voldaan voelt.  Wanneer je gemotiveerd bent kun je bergen verzetten en kun je anderen inspireren om hetzelfde te doen! Waar heeft jouw laatste moment van motivatie je toe aangezet? Misschien heb je het hele huis schoongemaakt of 5 kilometer hardgelopen? Zou het niet fantastisch zijn om je altijd zo te voelen?

Er wordt veel geld uitgegeven aan cursussen en coachingsprogramma’s die mensen beloven de kunst van het motiveren onder de knie te krijgen. Heb je ooit van Tony Robbins gehoord? Hij is een van ‘s werelds bekendste motivational speakers en life coaches. In zijn razend populaire seminars maakt Robbins duizenden bezoekers enthousiast. Hij leidt mensen door oefeningen die ze letterlijk aanzetten om te schreeuwen, te dansen, te springen, op stoelen te klimmen en zelfs over vuur te lopen! De mensen verlaten zijn seminars opgewekt en geïnspireerd.

Maar oude gewoonten overheersen…

Hoewel sommigen een betekenisvolle verandering in hun leven ervaren, vallen veel van die in eerste instantie gemotiveerde mensen, in hun oude, negatieve gewoonten terug.
De feiten liegen er niet om: 75 tot 90 % van alle mensen die motivatie-evenementen hebben bijgewoond, zeggen dat ze na een tijdje het grootste deel van hun enthousiasme tot al hun enthousiasme zijn kwijtgeraakt. Heb jij wel eens een seminar bijgewoond of een motiverend filmpje bekeken waarvan je een positieve drive kreeg?
Tijdens deze bijeenkomsten zijn de meeste mensen er 100 % van overtuigd dat ze zullen veranderen maar ondanks hun positieve instelling vervallen ze toch weer in die gewoonten die hen tegenwerken zoals negatief denken of ongezond eten. Misschien herken je dit? Als je eerlijk naar jezelf toe bent, heb je dan je voornemens waarvoor je serieus gemotiveerd was vast kunnen houden? Ben je daarna werkelijk positiever blijven denken of gezonder blijven eten, en heb je dat ook volgehouden tot nu toe?

Cijfers tonen aan dat zelfs de inspiratiebron waardoor mensen het meest werden gemotiveerd maar kortdurend effect heeft en dat mensen na een korte periode
alweer terugvallen in hun oude, zelf-saboterende gewoonten.
Waarom vervaagt het gevoel van motivatie zo snel? Ik kan je geruststellen, dit heeft niets te maken met je capaciteit om je doelen te verwezenlijken! Het is het gevolg van een overheersende kracht in je onderbewuste brein die dat optimistische gevoel van motivatie overschaduwt.

Permanent meer motivatie? Het is mogelijk!

Progressive Mental Alignment is een wetenschappelijk onderbouwde techniek die je toestaat om de oorzaken van deze negatieve kracht, die het realiseren van onze doelen in de weg staat, weg te nemen en om te zetten in een positieve flow van motivatie. In PMA wordt deze negatieve kracht een ‘bad cluster’ genoemd.
In de periode dat methodes als NLP, EMDR, The Works, Avatar, EFT, etc. werden ontwikkeld, was er nog niets bekend over het bestaan van bad clusters en hun negatieve en saboterende kracht. Als je gezondheids- of gedragsproblemen door bad clusters zijn veroorzaakt dan zullen deze oudere technieken nooit leiden tot een blijvende positieve verandering omdat ze de ware oorzaak van het probleem niet wegnemen. Dat is de reden waarom mensen na een tijdje terugvallen in hun oude gewoonten en gezondheidsproblemen en waarom deze methoden vanuit PMA als verouderd worden gezien.

Je zult nu begrijpen dat ons onderbewustzijn een enorm belangrijke en onmisbare rol speelt in het verwijderen en het omzetten van bad clusters in positieve energie. Ons brein is 24/7 bezig met het verwerken van indrukken uit de wereld om ons heen door wat wij waarnemen met onze zintuigen. Met enkele uitzonderingen daargelaten, wordt alle informatie opgeslagen in normale, correct geanalyseerde clusters in ons onderbewustzijn. Deze clusters bevatten alle informatie die we zien, horen, proeven, voelen en de emoties van alles wat we ervaren in ons leven.
Vind je het ook niet fascinerend hoe wonderlijk ons brein in elkaar zit? 🙂
Wist je trouwens dat ons onderbewustzijn een miljoen keer zoveel data verwerkt dan waar we ons ooit bewust van worden? Hoewel het vaak goed gaat, komen we wel eens in situaties waarin ons brein de dingen op een onjuiste manier verwerkt. In zulke gevallen wordt ‘code red’ actief.
In die gevallen is ons brein volledig gefocust op overleving. Het gevolg hiervan is dat alle gegevens die we op zulke momenten waarnemen in een bad cluster worden opgeslagen.

Een onschuldig ogend ongelukje 

Zo’n bad clustersituatie kan zoiets onschuldigs als een ongelukje in je kleutertijd zijn zoals een boze kat die naar je uithaalt en je een schram op je handje bezorgd omdat je aan z’n staart zat. Als vierjarige raak je in paniek en je lichaam schiet onmiddellijk in de overlevingsstand: code red.

Alles dat je met je zintuigen oppikt in die code red situatie − die soms maar een paar seconden duurt − wordt gezamenlijk opgeslagen in een bad cluster. Alle negatieve gevoelens van gevaar en angst die je gedurende dat moment voelt zullen worden verbonden aan die zintuigelijke details van dat moment: de muziek die op de achtergrond speelt, de kleuren van de vacht van de kat, zijn pupillen of een specifieke geur van de keuken waarin deze gebeurtenis plaatsvindt.

Deze bad cluster zal worden geactiveerd in iedere latere situatie in je leven waarin enkele van deze details aanwezig zijn. Dit risico blijft aanwezig totdat de bad cluster zich heeft geopenbaard en zich in een correct geanalyseerde cluster heeft veranderd. De hevige emoties van zo’n bad cluster zijn krachtig genoeg om negatieve overtuigingen en gedragspatronen te creëren die je in je latere leven in de weg staan om je doelen te verwezenlijken. Sterker nog: het negatieve effect van een bad cluster is zo hardnekkig  dat het iedere gedragsveranderende techniek die je aanzet tot motivatie de baas is! Zo lang de inhoud van een bad cluster verborgen blijft voor ons bewuste brein is het dus dweilen met de kraan open…

De HSK: hét recept!

Maar met behulp van PMA kun je de inhoud van je bad clusters toegankelijk maken zodat je brein alle informatie op de juiste manier op kan slaan. Je hoeft niet ontelbare keren door allerlei herhalingen om jezelf te conditioneren.  Zodra de bad cluster inhoud je eenmaal bewust is geworden, waarna het automatisch goed wordt opgeslagen, zal de bad cluster je nooit meer tot last zijn. Het onschadelijk maken van de inhoud van een bad cluster is dus een eenmalig proces zonder herhalingen.
Zoals de titel van deze blog je al beloofde heb ik hier hét recept voor je dat je zal blijven motiveren. De PMA Homestudy Kit is speciaal ontwikkeld om bad clusters te helpen vinden en is een doeltreffend hulpmiddel om ze om te zetten naar clusters die je niet langer schaden. De kit maakt de fantastische functies van ons brein inzichtelijk en leidt je effectief door het proces van het openbaren en transformeren van bad clusters.
Een kit staat je toe om PMA te beoefenen in het comfort van jouw eigen omgeving en om anderen te helpen om PMA toe te passen!

Niet zomaar ‘een pleister op je wond’

Iedereen maakt situaties in z’n leven mee waardoor bad clusters worden gecreëerd, dus iedereen heeft ze. Juist daarom is het zo fijn dat er nu een oplossing is gevonden voor de problemen die je mogelijkheden voor meer groei, gezondheid en het succesvol bereiken van je doelen in de weg staan.

Hoe meer bad clusters we ‘opruimen’, hoe meer energie en aanhoudende motivatie we zullen ervaren in ons dagelijks leven. Zonder de saboterende kracht van bad clusters kun je altijd gemotiveerd blijven en dat verandert je leven voorgoed door de eindeloze mogelijkheden die er binnen je bereik komen te liggen!
PMA is dus niet een zoveelste ‘pleister op de wond’ maar het pakt jouw probleem juist bij de wortel aan. Hierdoor ontstaat er ruimte voor nieuwe ontwikkelingen waarvan je geweldig kunt
gaan groeien…

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

One response to “Hét recept voor een overload aan motivatie!

Comments are closed.
0

Je winkelwagen