Op de ‘Ontmoet Ingrid’ pagina van mijn site heb ik het over een klein foldertje dat mijn leven compleet veranderde. De inhoud van dit foldertje bracht een keerpunt. De boodschap was zo helder en logisch dat ik meteen wist: deze methode zal me eindelijk de antwoorden brengen die ik nodig heb om mijn leven weer op de rails te krijgen.

Het ging over die methode, Progressive Mental Alignment®, ook wel bekend als PMA. De folder legde in een notendop uit hoe ons eigen brein ons lichaam ziek kan maken. En hoe we daar overheen kunnen komen en het zelfs kunnen vóórkomen. Terwijl ik de folder las, kreeg ik zo’n enthousiast bevrijdend gevoel van herkenning in mijn lichaam – zo had ik me nog nooit gevoeld.

Ik voelde een deur voor me opengaan, en die gaf toegang tot geheel nieuwe ervaringsniveaus. Begrijpen (en boven alles:) voelen dat de antwoorden die ik altijd heb gezocht de hele tijd al in mijn onderbewust brein lagen, veranderde alles wat ik van mezelf wist.

Dus ik wil de inhoud van dat foldertje met je delen. Ik hoop dat het net zo’n gevoel van herkenning oproept bij jou als het bij mij deed. En dat het je eerste stap zal worden door de open deur naar je fantastische toekomst.

Progressive Mental Alignment®

Bevrijd jezelf van je psychologische en psychosomatische gezondheidsproblemen

Kom zelf van je gezondheidsproblemen af
Meer en meer mensen lijden onder depressie, angst, hoofdpijn, darmklachten en angstaanvallen. Dankzij de ontdekking van de PMA-methode ben je in staat om zelf die problemen te tackelen, voor altijd. PMA benadert psychologische en psychosomatische problemen op een uiterst effectieve en herkenbare manier. En het is makkelijk te leren. De resultaten spreken voor zich: de meeste mensen die de PMA-methode hebben toegepast, geven aan dat er sindsdien een nieuw leven voor ze is begonnen. Jarenlange behandelingen door psychotherapeuten en/of andere methoden zullen voorgoed eindigen omdat je zult leren je eigen therapeut te zijn. 

Wat voor techniek is PMA?
De PMA-techniek leert je in 5 tot 10 sessies van 2 uur hoe je brein werkt, hoe psychologische en psychosomatische klachten ontstaan en hoe je zelf die problemen kunt elimineren via de PMA-methode. Sommige patiënten hebben dit zelfs al na 2 of 3 sessies onder de knie. 

Een effectieve methode
De PMA-methode is een wetenschappelijk systeem dat men zich makkelijk kan eigen maken. PMA staat voor Progressive Mental Alignment. Bad clusters zijn herinneringen die zijn ontstaan toen we in situaties waren die extreem beangstigend, pijnlijk of bedreigend waren. Dat kunnen schokkende ervaringen zijn, zoals de dood van een geliefd iemand, fysiek geweld, verkrachting, incest of een scheiding. Het kunnen ook heel ‘gewone’ situaties zijn, zoals gepest worden of betrokken zijn in een pijnlijke ruzie. Het hangt er allemaal vanaf hoe serieus je de situatie inschat, wat je leeftijd is en hoeveel impact het op dat moment op je heeft.

Waarom maken bad clusters je ziek?
Bad clusters zijn verborgen herinneringen die diep in je onderbewustzijn zijn opgeslagen. De zintuiglijke gegevens van deze pijnlijke en angstaanjagende momenten zijn op een andere manier in je brein opgeslagen dan normale zintuiglijke gegevens. Daardoor kunnen we ons die momenten niet eenvoudigweg herinneren. Het vervelende van dit is dat alle intense emoties en fysiologische reacties van dat moment zijn verbonden aan de bad clusters en dat ze samen zijn opgeslagen.

Is dat echt zo erg?
Ja. We moeten ons realiseren dat alles wat we zien, horen, voelen, ruiken en proeven moet worden geanalyseerd door ons brein. Iets zien is niet hetzelfde als begrijpen wat je ziet. Daarom is ons brein constant bezig met analyseren, zonder dat we ons daarvan bewust zijn. Om dat te kunnen doen, heeft ons brein vergelijkingsmateriaal nodig. Alles dat is opgeslagen in het brein kan worden gebruikt als vergelijkingsmateriaal om huidige waarnemingen te kunnen identificeren. 

Er schuilt geen gevaar in onschuldige herinneringen. Maar – ons brein gebruikt ook bad clusters als vergelijkingsmateriaal. Op het moment dat deze ad clusters worden gebruikt als vergelijkingsmateriaal in ons onderbewustzijn, worden de emoties actief die aan de bad cluster ‘hangen’, in de vorm van fysieke reacties. Ze kunnen actief worden door ogenschijnlijk onbetekenende triggers in onze omgeving en ze zullen ons hele leven negatief beïnvloeden.

Voorbeeld:    
Vanochtend zit je in de keuken. Je leest de krant met een kop koffie en een cracker met jam. Je ziet een foto van een auto-ongeluk. Op de achtergrond hoor je ‘Yesterday’ van de Beatles. Plotseling voel je je misselijk. Je hart begint sneller te kloppen; je begint te zweten en je krijgt het benauwd. 

Hoe kan dat? Er is niets vervelends gebeurd, toch? Fout, er zijn een hoop dingen gebeurd! Laten we eens kijken wat een latere PMA-sessie aan het licht bracht.

PMA-sessie: 
Negen jaar geleden overleed je vader bij een auto-ongeluk. Het is duidelijk dat dit niets te maken heeft met hoe je je nu voelt. Maar let op wanneer we terug gaan in de tijd! Het is die ochtend van negen jaar geleden en de telefoon gaat. Het is het ziekenhuis. Ze vertellen je dat je vader is overleden bij een auto-ongeluk. Je wereld stort in. Op dit moment wordt een bad cluster gecreëerd. 

Wat voel je op dat moment? Misselijkheid, benauwdheid, je hart slaat op hol en je begint te zweten. Dat gevoel wordt dan verbonden aan de bad cluster en wordt zo opgeslagen in je brein. In een waas loop je door de keuken en je gaat zitten. Je neemt een hapje van je cracker met jam en spoelt het weg met een slokje van de koffie die je voor jezelf had ingeschonken net voordat de telefoon ging. Op de achtergrond speelt ‘Yesterday’ van de Beatles. 

Wat activeerde de bad cluster?
De bad cluster werd geactiveerd door de herinneringsmomenten (triggers). Je las in de krant over een fataal auto-ongeluk terwijl je in de keuken een cracker met jam at en een kop koffie dronk. Op de achtergrond speelde de radio ‘Yesterday’ van de Beatles! Die informatie is op zichzelf onschuldig. Maar alles bij elkaar was er genoeg vergelijkingsmateriaal om de bad cluster te activeren. Al die onschuldige details zijn weggeborgen in je onderbewustzijn, maar je kunt ze je niet herinneren. 

Via de PMA-methode worden deze bad clusters opgespoord en de negatieve emoties die ermee verbonden zijn, worden voor altijd van hun kracht ontdaan. Via deze methode verdwijnen dus al die irritante emoties en ongezonde fysieke reacties. Voor altijd! Het is niet nodig om je hele verleden weer boven te brengen. Het enige wat nodig is, is het opzoeken van de bad clusters. Het openbaren van de details die horen bij die bad cluster-herinnering is het doel. In tegenstelling tot andere methodes, wordt op het moment dat je die details op de juiste manier naar boven brengt, de negatieve fysiologie die aan deze herinneringen vastzit voor altijd opgeruimd.

PMA is duidelijk meer dan gewoon een ‘techniek’. De PMA-methode leert je hoe je brein werkt en waarom dat zo is. Het toont je hoe bad clusters je hele leven kunnen beïnvloeden, ja zelfs kunnen beheersen. Het onschadelijk maken van bad clusters heeft een onvoorstelbare impact op elk aspect van je leven: je energie, levensvreugde, geheugen, concentratie, beoordelingsvermogen en je psychologische en fysieke toestand zullen heel veel vooruit gaan. De hele kwaliteit van je leven zal enorm toenemen. Je zult verrast zijn hoe sterk de menselijke geest is, wanneer je ontdekt hoe het onderbewuste brein in werkelijkheid functioneert.

Machtig interessant toch? Zou je ook meer willen weten over hoe je brein werkt en hoe je jezelf kunt bevrijden van je psychische en psychosomatische klachten? Je kunt het allemaal lezen in het boek (of E-boek) ‘Innerlijke macht’ – van Joop Korthuis.

Terwijl ik meer leerde over de PMA-methode ontdekte ik al snel dat er veel meer te ontdekken is over ons brein dan de summiere informatie die ik in dat foldertje las.

Tegenwoordig zijn er veel meer goede PMA-folders, -boeken en -seminars die de methode veel meer in detail uitleggen. Maar dat simpele foldertjes ligt me zo na aan het hart dat ik dat heel graag met je wilde delen, als startpunt en ondersteuning van mijn reis samen met jou.

Wat ik zo geweldig vind van PMA is dat het zoveel mogelijkheden en niveaus biedt waar je naartoe kunt groeien. Je kunt het toepassen om kleine problemen op te lossen én je kunt er ongelooflijke dieptes op elk gebied van je leven mee bereiken.

Ongeacht wat je kiest, je behoudt altijd de controle en je beslist zelf hoe ver en hoe diep je wilt gaan op je eigen reis.

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

 

One response to “Hoe ik Progressive Mental Alignment ontdekte en het mijn leven voorgoed veranderde

  1. Goedendag,

    Ik las net over pma. Ik wil mij er wel n verdiepen. Ik weet niet hoe en wat, maar heb er denk ik vorig jaar “mee te maken” gehad. Wij (mijn man, dochter van 17 en haar beste vriendin van 17) waren op vakantie in China toen wij een telefoontje van de moeder van beste vriendin kregen. Haar vader was die dag bij een motorongeluk om het leven gekomen en of wij haar dat wilde vertellen. Uiteraard doe je dat en stel je alles in het werk om naar huis te gaan. 10 uur later zaten wij in het vliegtuig naar huis. Met een totaal verslagen meisje bij ons. Het beeld op het vliegveld van moeder en dochter was hartverscheurend. Moeder zei op de uitvaart dat het het mooiste kado in deze dagen was en bedankte ons in haar toespraak. Ik heb 5 maanden ‘s nacht en in rust zo’n zeer been gehad, niet normaal. Bij ha en fysio geweest, maar niets hielo. Op een dag heb ik moeder gebeld en gezegd dat ik er zoveel last nog van had, maar mijzelf dat niet gunde, omdat het niet mijn verlies was. We hebben samen zitten huilen. Zij was zo blij met mijn bekentenis. 2 dagen later was de pijn weg en nooit meer terug gekomen. Nu 4 maanden verder zit ik echt stukken beter in mijn vel. Ik had dit nooit zo bedacht, maar blijkbaar werkt het wel zo. Vandaar dat het mij ontzettend boeit. Bedankt voor uw site.

Comments are closed.
0

Je winkelwagen