In een van mijn vorige blogs heb ik het kort gehad over bad clusters. Wij allemaal hebben deze onderbewuste programma’s die onze gezondheid en ons gelukt ondermijnen. Maar nadat de inhoud van een bad cluster is blootgelegd, kan deze transformeren tot een krachtcentrale van positieve energie die je kunt inzetten om de doelen in je leven te bereiken!

Bad clusters ontstaan tijdens gebeurtenissen in ons leven waarvan we voelen dat we ze emotioneel niet aankunnen. Die momenten van paniek veroorzaken ‘kortsluiting’ in ons onderbewuste brein. Een gevolg daarvan is dat we alle zintuiglijke waarnemingen van zo’n gebeurtenis verkeerd opslaan.

Die bad clusters kunnen op een later moment worden geactiveerd, soms pas jaren later. Ze veroorzaken dan problemen in ons denken, onze overtuigingen, onze beslissingen en acties. En wat nog erger is: die bad clusters veroorzaken allerlei emotionele en gezondheidsproblemen.

Misschien denk je nu: is dit wel iets waarvan ik me bewust wil zijn? Gaat deze informatie me nou echt helpen? Als ik me niet bewust ben van mijn bad clusters, waarom zou ik me er dan druk om willen maken?

Nou, dan komt hier een keiharde wake up call. Je kunt je de inhoud van een bad cluster niet bewust herinneren, maar je lichaam voelt wel degelijk elke dag de schadelijke effecten! Wanneer ze eenmaal geactiveerd zijn, creëren bad clusters onnodige gezondheids- en gedragsproblemen, zoals depressie, angstaanvallen, stemmingswisselingen, verslavingen en allerlei psychosomatische problemen en meer nare gevoelens.

Maar hier komt het goede nieuws: ik ga heel waardevolle informatie met je delen over hoe makkelijk je van je bad clusters kunt afkomen. Je zult je eigen Sherlock Holmes zijn. En je zult waardevolle diamanten van energie ontdekken, die er immers alleen maar op liggen te wáchten tot jij ze ontdekt.

De meeste mensen die me kennen, denken dat ik na al die jaren dat ik PMA heb gepraktiseerd, geen bad clusters meer heb. Nou, geloof me: nog steeds ontmoet ik nu en dan een bad cluster die inactief was maar plotseling geactiveerd werd. En hoe stom dat ook mag klinken: ik vind dat prima! En weet je waarom? Omdat ik weet – als feit! – dat ik heel veel gezonde en positieve energie zal krijgen wanneer ik eenmaal de inhoud van die bad cluster heb geopenbaard.

Het maakt dat ik steeds weer nieuwe mogelijkheden ontdek om door te gaan met mijn groeiproces. En ik ontdek altijd weer nieuwe waardevolle aspecten van mezelf waarvan ik niet wist dat ik het in me had. En geloof me, het is zo’n fantastische ervaring! Wanneer je begint met PMA zal jij ook ongekende mogelijkheden binnenin je leren kennen (en voelen), met elke vezel in je lichaam. En dan kun je die gebruiken: voor datgene wat jij denkt dat op dat moment nodig is in je leven.

Ik heb hieronder een korte video gezet van de grondlegger van de PMA-methode, Joop Korthuis. Hij geeft er uitleg over bad clusters.

Spring samen met mij op de ‘zelfhulptrein’ om al je mogelijkheden te onderzoeken. En als je vragen hebt: voel je vrij om me te mailen via ingrid@pmaminded.com

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

0

Je winkelwagen