“Het is zinvoller om je bewust te zijn van één tekortkoming van jezelf in plaats van duizenden tekortkomingen van iemand anders,” zo luidt een wijsheid van de Dalai Lama.

Misschien omdat we de wereld pas kunnen veranderen als we bij onszelf beginnen.
Deze visie wordt vertolkt in liedjes en gedichten en is uitgedragen door veel grote wereldleiders in de loop der eeuwen. Het besef dat de inspanning om onszelf te verbeteren een van de belangrijkste voorwaarden is om bij te dragen aan wereldwijd herstel, is er dus al heel lang. Hóe we dat moeten doen was daarentegen minder voor de hand liggend.

Voornemen versus uitvoering

Het voornemen om jezelf te veranderen is natuurlijk eenvoudiger dan de uitvoering ervan. Laten we eerlijk zijn: verandering is ongemakkelijk, verwarrend, uitdagend en niet aan een limiet gebonden. Bovendien lijkt het vaak onmogelijk.
Dit heeft te maken met ons verleden want wat we in ons verleden hebben opgeslagen in ons brein bepaalt nu ons gedrag en onze overtuigingen. Ieder mens heeft tekortkomingen, slechte gewoonten en destructieve gedachtenpatronen ontwikkeld, gerelateerd aan zijn/haar verleden; het is zeker niet altijd even gemakkelijk om je hiervan te ontdoen

Bewustwording: de sleutel tot verandering

Na een jarenlange zoektocht kwam ik een wetenschappelijk betrouwbare methode op het spoor waarbij je verandering zelf kunt bewerkstelligen. Persoonlijke groei is hierbij mogelijk tot in het diepst van je wezen. Met andere woorden: het gaat niet om oppervlakkige veranderingen of trucjes maar het dringt door tot het niveau van je cellen (waaruit ons lichaam is opgebouwd). De mate waarin je wilt veranderen heb je volledig zelf in de hand. Deze methode, voluit: Progressive Mental Alignment, gaf me het inzicht dat de weg naar een gezonder, gelukkiger leven begint met kennis van de basisfuncties van ons brein en het proces van onze informatieverwerking.

In een webinar van Jacob Korthuis, neurowetenschapper en grondlegger van de PMA methode, wordt de techniek geïntroduceerd als “s-werelds krachtigste instrument om positieve verandering te bewerkstelligen”.

De techniek is gebaseerd op het corrigeren van zogenaamde ‘bad clusters’ die zijn ontstaan tijdens paniekmomenten in ons leven en een noodsignaal in ons lichaam activeren.

Gedurende een angstige, pijnlijke of schaamtevolle situatie, waarin we het gevoel hebben de controle te verliezen, wordt de informatie in ons brein niet goed verwerkt en slaan we al onze waarnemingen op in een bad cluster. In plaats van informatie tot in details te verwerken is alle energie in ons onderbewustzijn nu gericht op ‘overleven’. Als gevolg wordt hetzelfde negatieve gevoel gekoppeld aan alles dat door onze zintuigen wordt opgepikt tijdens het betreffende paniekmoment. Alle details die gedurende die situatie aanwezig zijn, zoals geuren, geluiden en kleuren, krijgen exact dezelfde negatieve lading. Wanneer soortgelijke gegevens in de toekomst door onze zintuigen worden waargenomen zal de daaraan gekoppelde negatieve fysiologie worden uitgevoerd. Hierdoor voel je je plotseling naar zonder
dat je je bewust bent van de daadwerkelijke oorzaak.

Belemmer je bad clusters!

De PMA methode maakt het nu mogelijk om je van deze bad clusters en hun negatieve lading te ontdoen. Het corrigeren van bad clusters leidt tot een permanente verandering en is een belangrijke stap naar verbetering van je kwaliteit van leven. De PMA methode heeft uitgewezen dat maar liefst vijfenzeventig procent van alle fysieke en emotionele aandoeningen wordt veroorzaakt door bad clusters. Dit betekent dat slechts een vierde van deze aandoeningen een oorzaak heeft waar we geen invloed op hebben. Daarom is het zo belangrijk dat we ons bewust worden van de huidige kwaliteit van ons leven en onze belemmerende factoren daarin!

De PMA techniek is zo ontworpen dat iedereen het individueel kan toepassen. Hierdoor heb je je eigen verandering en vooruitgang volledig zelf in de hand. Bad clusters worden een voor een opgeruimd waardoor jij je leven in je eigen tempo positief kunt veranderen.

Graag houd ik je op de hoogte van de nieuwste inzichten over het brein.
En als je wilt geef ik je persoonlijke handvatten over hoe je deze op jezelf en je dierbaren kunt toepassen.

Dare to change!

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

0

Je winkelwagen