Hallo schoonheid!

Hoe zou je reageren wanneer iemand je op die manier begroet? Neem je het compliment aan? Maakt het je aan het glimlachen of verwerp je het diep van binnen gelijk? Volgens interessante statistieken over body awareness is het waarschijnlijk dat je het niet eens gelooft wanneer iemand je vertelt dat je mooi bent. De website DoSomething.org vermeldt dat maar liefst 91 procent van de Westerse vrouwen niet tevreden met hun lichaam is! Verder heeft 58 procent van de meiden in de studentenleeftijd het gevoel om aan een bepaald gewicht te moeten voldoen en meer dan 40 procent van de vrouwen overweegt cosmetische chirurgie in de toekomst.

Eigenwaarde

Ken je dat gevoel van je overmatig bewust zijn van jezelf? Dat je op een feestje aankomt en je je afvraagt hoe je eruit ziet? Veel vrouwen vergelijken zich onderling constant met elkaar betreft gewicht, haar, make-up en lichaamsbouw. Maar waarom zijn zovelen onder ons zo ongelukkig over onze verschijning? De oorzaak ligt in onze eigenwaarde. Het is bekend dat we ons vanaf onze baby- tot kleuterleeftijd totaal geen zorgen maken over ons zelfbeeld. Dat betekent dat we niet geboren zijn met al die negatieve overtuigingen over onszelf, dus waar begint het?

Negatieve overtuigingen zijn net als al onze geloofssystemen gebaseerd op onze levenservaringen die ons iedere dag beïnvloeden. Sommige van deze ervaringen dateren uit onze vroege jeugd en hoewel ze verschillen van persoon tot persoon, heeft iedereen ervaringen met angstige situaties waarin wij het gevoel hadden de controle te verliezen.
We zijn ons hier meestal niet bewust van. Ik zal je een voorbeeld geven.

Paniek op een pyjama feestje

Suzan is 6 jaar oud en bereid zich enthousiast voor op een verjaardagsfeestje van een klasgenootje. Eindelijk kan ze haar nieuwe jurk aan! Met grote zorgvuldigheid kiest ze hierbij haar schoenen en accessoires waaronder een mooie roze strik.

Ze voelt zich ontzettend blij en ze kan niet wachten om haar vriendjes en vriendinnetjes te zien. Haar moeder zet haar af en Suzan klopt op de deur. Wanneer deze opengaat ziet ze de jarige in haar pyjama staan! Suzan kijkt in paniek rond en realiseert zich dat dit een pyjama feestje is terwijl zij haar feestkleding heeft aangetrokken…

De kamer begint te draaien en de andere kinderen beginnen te giechelen en naar haar te staren. Ze draait zich om maar haar moeder is al weggereden! Allerlei negatieve emoties worden voelbaar in haar lijf. Sommige meisjes zullen dit slechts ervaren als een zeer onplezierige situatie maar Suzan niet. Ze raakt in paniek! Ze voelt zich duizelig, haar hart gaat tekeer, haar spieren spannen zich aan en ze begint te zweten.

Onnodige onzekerheid uit het verleden

Gedurende panieksituaties zoals deze, verbindt ons onderbewustzijn op specifieke momenten alle waargenomen details van deze ervaringen met de op dat moment aanwezige negatieve gevoelens. In PMA worden deze ervaringen ‘bad clusters’ genoemd. Het is belangrijk om te begrijpen dat deze bad clusters opgeslagen zijn in ons onderbewuste brein, zonder dat we dit weten. Ondanks dat worden de gevoelens die opgeslagen zijn in deze bad clusters, sterk in ons lichaam gevoeld iedere keer wanneer ze geactiveerd worden, zelfs decennia nadat ze gevormd zijn.

Hoewel het onmogelijk is om je de content van een bad cluster spontaan te herinneren, kun je PMA gebruiken om eenvoudig je bad clusters op te sporen. De negatieve gevoelens die opgeslagen zijn in bad clusters zijn zeer hevig en worden actief zodra we dezelfde soort gegevens waarnemen op een later moment in ons leven. Dit kan gaan om iets eenvoudigs als een kleur, een geluid of zelfs een geur waardoor delen van een bad cluster worden getriggerd en gevoelens van onzekerheid en twijfel worden gecreëerd.

Stel je voor dat ze in het voorbeeld hierboven op het feestje chocoladekoekjes aan het bakken en eten waren. Suzan focuste zich op de geur en smaak van de koekjes om de gezichten die op haar gericht waren te vermijden. Gedurende haar paniek, verwerkte Suzans brein deze chocoladekoekjes op een manier die ze associeerde met het weghouden van pijn. Later in haar leven gaf de gedachte aan chocoladekoekjes haar altijd een veilig gevoel maar ze begreep nooit waarom! Sterker nog, ze sloeg het eten van chocoladekoekjes in haar brein op als een middel voor comfort in tijden van emotionele paniek en gevoelens van onveiligheid.

Door deze onderbewuste verbindingen hebben chocoladekoekjes een verzachtende werking op een negatief gevoel. Ook al heb je je dan zo voorgenomen niet te gaan snoepen, wanneer de gegevens in je bad cluster geactiveerd zijn zullen deze ervoor zorgen dat je toch naar de koekjestrommel gaat en voor je het weet heb je de chocoladekoekjes opgegeten L Het gevolg is dat het steeds moeilijker wordt om je dieetdoelen te bereiken waardoor je zelfbeeld verder zal verslechteren.

Krijg weer controle over je leven

PMA is een techniek die je toestaat om de oorzaken van je negatieve emoties op te sporen en deze bad clusters voor eens en altijd te verwijderen en om te zetten naar positieve energie.
Op deze manier zul je permanent de controle over je leven terugkrijgen. Wanneer je je focust op de triggers die bad clusters activeren tijdens je dagelijks leven en je de PMA techniek toepast, zul je ervaren dat deze negatieve gevoelens uit een veel diepere plek in jou komen. Een plek die door een simpel compliment of andere technieken en methodes niet bereikt kan worden maar door PMA wel. Wanneer alle gegevens van de geactiveerde bad clusters die de inspiratiebron vormen van een negatief zelfbeeld getransformeerd en geopenbaard worden, zullen de negatieve gevoelens van onzekerheid meteen verdwijnen.

PMA voorziet ons in deze fantastische mogelijkheid! Problemen met body awareness zijn veelvoorkomende problemen waar mensen onnodig mee worstelen. Zou het niet bevrijdend zijn om niet langer het gevoel te hebben dat je tekortschiet? Dat je trots, voldaan en zelfverzekerd wakker wordt? Deze visie is nu realiteit! In de PMA Home Studie Kit leidt grondlegger Joop Korthuis je door een geweldig proces van het vinden en transformeren van bad clusters. Het verbeteren van je zelfbeeld is slechts het begin. Bad clusters zijn de reden voor allerlei soorten angsten, emotionele problemen, gezondheidsklachten en tegenslagen in ons leven. PMA is een baanbrekende stap naar een gelukkiger leven!

Help jezelf en anderen

De Home Studie Kit leert je hoe je PMA zelf kunt beoefenen en hoe je de mensen om je heen door dit proces kunt leiden. Ik raad de HSK altijd aan mijn cliënten aan en moedig ze dan aan om een groep met vrienden uit te kiezen die ook opzoek zijn naar antwoorden over gezondheid of gedragsproblemen waar ze mee worstelen. Ik adviseer ze om dan 1 kit te kopen en de informatie met anderen te delen en elkaar te begeleiden. Ik hoor natuurlijk altijd heel graag over je succesvolle ervaringen met de PMA techniek!

Leer jezelf kennen op een dieper niveau. Hou van de persoon die je in de spiegel ziet.
Je hebt de oplossing al gevonden, je hoeft ‘m alleen nog maar op de juiste manier toe te passen!

Bron afbeelding: The Massachusetts Daily Collegian

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

0

Je winkelwagen