Dat monotone gevoel van vastgeroest zitten, herken je dat?
Ik doel op dat gevoel van ‘geleefd worden’ in plaats van zelf de regie in handen te nemen en alles uit het leven te halen wat erin zit. Je zit gevangen in een sleur van dagelijkse routine waarin passie en uitdaging ver zijn te zoeken. Iedere dag lijkt hetzelfde en je vraagt je af of dit nu het leven is dat je altijd voor ogen had…

Je horizon verbreden?
Wil jij diep in je hart graag dingen doen die je nooit eerder hebt gedaan, iets nieuws leren en je horizon verbreden?
Ik vind het heerlijk om uitdagingen aan te gaan, ik hoop jij ook!
Dit kan van alles zijn, zowel kleine als grote daden.
Het kan gaan om een nieuwe carrière maar ook iets ogenschijnlijk kleins zoals het proeven van nieuwe gerechten. Ook dergelijke kleinigheden kunnen een verandering in je leven teweeg brengen.

Een Frans avontuur
Zo werd ik geprikkeld door de charme en elegantie van de Franse taal.
Wel in voor een nieuw avontuur, schreef ik me jaren geleden in voor een avondcursus Frans. Ik vond het ‘magnifique’! Ik zat in een grote groep van medecursisten waarvan de meesten al bekend waren met de Franse taal, wat mij des te meer motiveerde.

Iedere week bracht iemand een andere Franse delicatesse mee. We leerden veel van elkaar en wisselden onze ervaringen uit met de Franse cultuur en onze daaraan gerelateerde passies. Omdat ik, sinds het einde van de cursus, nu al een paar jaar geen contact meer heb met die Franssprekende medecursisten is mijn Frans behoorlijk weggezakt. Maar nog steeds kan ik genoegen halen uit mijn toenmalige prestaties en de wetenschap dat ik, als ik me erop instel, iedere uitdaging aankan. 🙂

 

 

Ik werd herinnerd aan mijn Franse cursus door een inspirerend TED talk fragment dat ik graag met je wil delen.

Geluk en voldoening
Ik hoop dat deze video je een boost geeft om jezelf uit te dagen met een nieuw avontuur dat je uit je dagelijkse sleur haalt. En dat het geluk en de voldoening die je voelt na het bereiken van die uitdaging ook deel uit gaan maken van jouw drive.

Ga ervoor!
Pak de telefoon en bel die persoon die je al zo lang niet meer hebt gesproken of schrijf je in voor die cursus die je al zo lang in gedachten had. Door het aangaan van uitdagingen zul je merken dat je tot zoveel meer in staat bent dan je je bewust bent en dat het leven je zoveel moois te bieden heeft! 🙂

Ingrid Schabbing
PMA Master Coach
Director of Coaching at the PMA Institute
Ingrid@PMAMinded.nl 

image

 

 

0

Je winkelwagen