“Neem de leiding over je leven, gezondheid, relaties en werk.”

Joop Korthuis, wetenschapper en auteur Innerlijke Macht

Psychosomatiek

De dokter zegt dat het tussen je oren zit. Er is geen medische oorzaak voor je klachten te vinden, en dus moet het wel in je hoofd zitten. Inmiddels heb je alles geprobeerd. Van yoga tot meditatie, van zelfhulpboeken tot groepstherapie, maar niets heeft geholpen. Je klachten gaan maar niet weg. Wat als de dokter gelijkt heeft? Als het probleem tussen je oren zit, dan moet de oplossing daar ook te vinden zijn. En dat is ook zo. Als je weet hoe je brein werkt, kun je oorzaak van psychosomatische klachten voorgoed wegnemen.

Psychosomatische klachten

Psychosomatisch verwijst naar de relatie tussen geest (psyche) en lichaam (soma). En maar al te vaak is die relatie volstrekt onduidelijk. Als je van een ladder valt en je been breekt, dan kun je de oorzaak van de breuk wel raden. Bij psychosomatische aandoeningen, zoals regelmatig terugkerende hoofdpijn, buikpijn of ernstige vermoeidheid, blijft de oorzaak vaak verborgen. De klachten die je ervaart zijn het gevolg van stress, van gevoelens en gedachtes die zich via je lichaam uiten.

Veelvoorkomende psychosomatische klachten:

 • Spierpijn
 • Rugklachten
 • Buikpijn
 • Oververmoeidheid
 • Chronischevermoeidheidssyndroom (CVS)
 • Migraine
 • Prikkelbare Darm Syndroom (PDS)

De oplossing

Psychosomatische klachten ontstaan in onze hersenen, als die informatie op een verkeerde manier verwerken. Progressive Mental Alignment (PMA) geeft je inzage in de precieze werking van dit mechanisme. Deze nieuwe wetenschappelijke techniek leert je hoe je

hersenen informatie verwerken en hoe je zelf controle kunt uitoefenen op je onderbewuste brein. Welke psychosomatische klachten je ook hebt, met PMA verdwijnen ze voorgoed. Dat is een belofte waar je ons aan mag houden.

PMA versterkt je geest

Met Progressive Mental Alignment activeer je het zelfgenezend vermogen van je brein. PMA helpt je om de oorzaak van je psychosomatische aandoeningen op te sporen en voor altijd weg te nemen. Innerlijke Macht laat zien hoe je op een laagdrempelige manier met PMA aan de slag kunt. Het boek neemt je mee op een inspirerende reis door je eigen brein. Lees Innerlijke Macht en je weet hoe informatie in je onderbewuste brein wordt verwerkt en welke oefeningen je kunt doen om je geest zelf te versterken.

‘Vorig jaar heb ik Progressive Mental Alignment ontdekt en eindelijk heb ik resultaat: de pijn in mijn lijf is weg.' Bestel het boek

Ervaringen

Innerlijke macht
is voor mij een
life saver

“Het boek is voor iedereen te begrijpen en het geeft vooral hoop. Bv. aan mensen met psychosomatische klachten. Na het lezen van het boek ben ik PMA sessies gaan doen. Ik heb zelf jaren last gehad van stroomstoten door mijn lichaam, na 1 sessie waren ze verdwenen (in Februari 2015) en tot op heden nooit meer een stroomstoot gehad. Door het boek Innerlijke macht leer je dat er een simpele manier is om er achter te komen waar je klachten vandaan komen. Ik heb allerlei therapieën gevolgd , dit is de enige geweest die mij blijvend van mijn pijn af heeft geholpen. Het boek kan ik iedereen aanraden.”

- Joyce Pachovsky

Ontzettend boeiend,
verhelderend
met duidelijke voorbeelden.

“Ik heb Innerlijke Macht bijna in een keer helemaal uit gelezen. Ontzettend boeiend, verhelderend met duidelijke voorbeelden. Ik heb al jaren last van angststoornissen, onzekerheden en vermoeidheid. Door het lezen van Innerlijke macht werd me duidelijk wat er te grondslag ligt aan deze problemen. Het heeft me hoop gegeven dat er wel oplossingen zijn. Na het lezen van het boek ben ik sessies gaan volgen bij een coach die de Progressive Mental Alignment methode gebruikt. Ik voel me duidelijk beter, mijn hoop bleek niet ongegrond.”

- Christa Bezemer

Vertrouw op je gevoel!

Inhoud van Innerlijke macht:

 • De oorzaak van psychosomatische gezondheidsproblemen;
 • De werking van je brein - de kern van gezondheid en gedrag;
 • De oplossing om van je klachten af te komen;
 • Krijg controle over jouw leven en gezondheid
Bestel het boek
Bestel het E-book